Österdalälven

Österdalälven (Övę på älvdalska), i norra Dalarna är cirka 300 km lång. Österdalälven har två källflöden: Storån och Sörälven. Dessa flyter samman vid Idre och bildar Österdalälven, som strömmar mot sydöst genom Älvdalens, Mora, Leksands samt Gagnefs kommuner där den vid det så kallade Älvmötet nära Djurås förenar sig med Västerdalälven och bildar Dalälven – Sveriges tredje längsta älv. Österdalälven flyter genom dammen Trängslet och sjön Siljan. /Wikipedia

2016-08-18
Älvdalen

Två fina fiskedagar i Älvdalen. Härligt väder, kläckande insekter, öring i håven, närkontakt med älg och krok(hullingfri) i ögat är några saker från dessa två händelserika dagar.

2015-09-06
Älvdalen

En härlig fiskehelg i Österdalälven.

2015-07-07
Älvdalen

Då bar det av till Älvdalen i ett försök att frälsa våra två äldsta söner Zakarias och Anders i flugfiskets underbara värld. Vi lyckades i allt regnande pricka in en dag med sol och till stora delar blå himmel, följt av en härlig kväll. Jag visade killarna hur utrustningen funkar och hjälpte dom igång, när de väl vadat ut för första gången var dom helt sålda på flugfiske. Så nu är vi 5 flugfiskare av 5 möjliga i familjen, härligt. Nu har vi börjat handla ny utrustning som t.ex. vadare till alla och planering av nya fisketurer pågår. Jag är så tacksam för min underbara familj, frugan Margit och våra fina pojkar Zakarias, Anders och Thomas. När det gäller fisket så fick vi ett antal mindre harrar.

2014-09-14
Älvdalen

Fantastiska Älvdalen! Hemma efter en härlig flugfiskehelg i fantastiska Älvdalen. Underbart sensommarväder och bra fiske i Österdalälven tillsammans med frugan.

2014-08-01
Älvdalen

Hemma efter tre härliga dagars flugfiske i Österdalälven, Älvdalen med frugan som gjorde debut som flugfiskare. Sista dagen fick hon sin första fisk på flugspö, en harr så nu är hon frälst. Fisket var trögt pga den tryckande värmen och enstaka kläckning, men vi lyckades ändå med lite envishet lura några harrar och öringar.