Dalälven

Dalälven är en älv i Mellansverige som rinner från Norge och Dalarna via norra Västmanland och Uppland (Heby kommun) och sydligaste Gästrikland samt ut i Bottenhavet (Östersjön) vid Skutskär åter i norra Uppland. Dalälven betraktas ofta som en sorts sydlig gräns till Norrland. /Wikipedia

2016-06-28
Gysingeforsarna, Gästrikland

Fint väder, trevligt sällskap, bra vattenstånd, kläckande insekter, inga vak och ingen fisk.

2015-10-06
Gysingeforsarna, Gästrikland

Fantastiskt fin höstdag vid Dalälven. Lite mycket vatten (437m3) men Zakarias fick ändå fisk, harr!

2015-07-15
Gysingeforsarna, Gästrikland

Nytt besök i Gysingeforsarna, den här gången Zakarias och jag, vi testade vid den nedre bron vid Sevedskvarn. Det var mycket vatten (522m3) och därför mycket svårfiskat. Ganska mycket nattsländor av den mindre modellen men inga vak. Vädret var fantastiskt så vi var ändå nöjda med utflykten. Och så fick vi ju testa våra nya ”chestpack”, helnöjda.

2015-07-11
Gysingeforsarna, Gästrikland

Ännu en fin flugfiskedag med pojkarna. Den här gången i Gysingeforsarna, vi testar de nya vadarna och det var stor skillnad mot de gamla. Sol och fint väder men inte någon fisk förutom några små känningar. En hel del mygg men vad gör det när man har kul och gör saker tillsammans. (466 m3)

2015-07-05
Gysingeforsarna, Gästrikland

Vi fortsätter med våra fisketurer, den här gången blev det Gysingeforsarna, ett jättefint fiskevatten. Den här gången följde vår yngste Thomas, första gången med flugspö i strömmande vatten. Han visade sig vara en riktig talang med flugspö så det kommer att bli mycket flugfiske framöver. Vi hade bara några känningar av mindre fisk den här gången, men hit kommer vi att åka många fler gånger, det är ju bara 4 mil hemifrån. (303 m3)